1) OBILOVINY OBSAHUJÍCÍ LEPEK
– pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich
2) KORÝŠI
– a výrobky z nich
3) VEJCE
– a výrobky z nich
4) RYBY
– a výrobky z nich
5) PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY)
– a výrobky z nich
6) SOJOVÉ BOBY (SÓJA)
– a výrobky z nich
7) MLÉKO
– a výrobky z nich
8) SKOŘÁPKOVÉ PLODY
– mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para ořechy, pistácie, makadamie a výrobky z nich
9) CELER
– a výrobky z nich
10) HOŘČICE
– a výrobky z ní
11) SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM)
– a výrobky z nich
12) OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY
– v koncentracích vyšších 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
13) VLČÍ BOB (LUPINA)
– a výrobky z něj
14) MĚKKÝŠI
– a výrobky z nich